Perjantaina 27.9. klo 13–16 Suomen kansallismuseon Ateljee-tilassa, 2. krs.

Mannerheimintie 34, Helsinki

Mitä uutta muinaiskoruista? Mistä korut kertovat? Milloin korvakoruja alettiin käyttää?

Kalevalaisten Naisten Liitto järjestää yhdessä Kansallismuseon ja Kolttakulttuurisäätiön kanssa koruseminaarin, jossa kuullaan suomalaisista koruista ja niiden tutkimuksesta.

Kalevalakorujen tunnistusta (Kalevala Koru, Ville Jokela)  ja työpaja Tilkusta helmeksi (Kansallismuseo, Ulla Kostiainen).

Klo 13–14
Tuija Kirkinen: Muinaiskorut tutkimuksen kohteena, Helsingin yliopisto

Krista Vajanto: Muinaiskorut muinaispukujen osana, Aalto-yliopisto

Mari Korpimäki: Kolttasaamelaiset korut luonnon antimista (Kolttakulttuurisäätiö)

klo 14–15

Kalevalakorujen tunnistusta (Kalevala Koru, Ville Jokela)
Työpaja tilkusta helmeksi -työpaja (Kansallismuseo, Ulla Kostiainen)

Klo 15–16

Marketta Tamminen: Kansanomaisista hopeakoruista (museonjohtaja, eläkkeellä)

Ildikò Lehtinen: Korvakorujen monista merkityksistä (Helsingin yliopisto)

Tilaisuus striimataan.

Tilaisuuden jälkeen Kalevala Korun uutuuksien esittely Espan myymälässä klo 17–19. Pohjois-Esplanadi 25–27.  Illan aikana – 20 % alennus Kalevala Korun tuotteista. Ilmoittautuminen: leena.asp-rinne(at)kalevalaistennaistenliitto.fi tai puh. 050 4122 021.