Kalevalan päivänä on totuttu kuulemaan Kalevalasta. Miten muulloin? Mikä on Kalevalan asema nyt suomalaisessa kulttuuriperinnössä? Muusikot ovat aina olleet kiinnostuneita Kalevalasta, sen sisällöstä ja myös sen poljennosta. Miten kalevalaisuus näkyy arjessa?

 

Aika                                    12.10.2019 klo 13–16

Paikka                                Helsingin keskustakirjasto, Oodi, Maijan sali

Järjestäjä:                          Kalevalaisten Naisten Liitto

 

Alustajina:

Tuija Wahlroos, Gallen-Kallelan museo

Kaisa Rönkkö, Music Finland

 

Paneelikeskustelu:

Niina Hämäläinen, Kalevalaseura

Marita Liulia, taiteilija, ohjaaja

Susanna Markkola, Visit Finland/Business Finland Oy

Tiina Piilola, kirjailija

Kaisa Rönkkö, Music Finland

Tuija Wahlroos, Gallen-Kallelan museo

 

Larin Paraske -palkinnon julkistus

 

Vapaa pääsy – Lämpimästi tervetuloa!

 

Keskustelu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa. Tänä vuonna Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä juhlitaan teemalla Viihteen ja taiteen tilat. Eri puolilta Suomea mukaan on ilmoitettu jo lähes 1000 osatapahtumaa, joka kertoo kiinnostuksesta omaa lähiympäristöä ja sen kulttuuria kohtaan. Samalla teemalla kulttuuriperintöä juhlitaan 50 Euroopan maassa. Taustalla on Euroopan neuvoston ja komission suurin ja vanhin kulttuuriohjelma, European Heritage Days. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on lisätä oman lähiympäristön arvostusta ja sen vaalimista.