Götanmaan Kalevalaiset kutsuvat vierailulle pian 400 vuotta täyttävään Göteborgiin. Kuulemme tarinoita ruotsinsuomalaisten elämästä ja siitä, miten kalevalaiset ylläpitävät suomalaista kulttuuria ja suomen kieltä Götanmaalla.

Ohjelmassa kiertoajelu, museoita, viikinkiaikaa, Göteborgs garderob -näyttelyssä pukuja vuosilta 1880-1930, yhteinen illallinen ja keskusteluja kalevalaisten kesken sekä omaa aikaa kaupungilla.
Tule mukaan tapaamaan ruotsinsuomalaisia ystäviämme!

Hinta n. 330-390 euroa + lennot. Lentojen hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan; jotta voimme laskea lopullisen hinnan ilmoittaudu 15.2. mennessä:
leena.asp-rinne@kalevalaistennaistenliitto.fi
Alustava hinta sisältää 2 yötä hotellissa, ohjelman, 24h-bussilipun, museokortin, aamiaisen lisäksi yhden ruokailun/päivä.

Päivä 1, helatorstai 21. toukokuuta

Saapuminen Göteborgiin

Opas ja bussi ovat vastaanottamassa retkeläisiä Landvetterin lentokentällä.

Kiertoajelu Göteborgissa ja tutustuminen kävellen Hagan kaupunginosaan.

Lounas syödään Hagassa ravintolassa Cafeva.

Kevyt illallinen Kronhusgatan 6:ssa

Yöpyminen hotellissa First G Hotel

Päivä 2, perjantai 22. toukokuuta

Aamiainen hotellissa

Klo 10.00 Götanmaan Kalevalaisia tulee hotelliin, josta kävelemme Kaupunginmuseoon

Kaikki osallistujat saavat 24 tunnin matkalipun, joka on voimassa Göteborgin busseissa, raitiovaunuissa ja lautoilla. Lisäksi he saavat museokortin, jolla pääsee Kaupunginmuseoon, Taidemuseoon ja Röhsskan museoon. Kortti on voimassa koko vuoden 2020.

Museon opas kertoo englanniksi tai ruotsiksi museon historiasta ja viikinkiajasta. Museossa esitellään Göteborgin puvustoa, Göteborgin asukkaiden vaatteita v. 1880-1930.

Vuonna 2021 Göteborg täyttää 400 vuotta. Juhlavuotta varten Kaupunginmuseo on laatinut näyttelyn Göteborgin syntymisestä. Tutustumme ensimmäisiin göteborgilaisiin digitekniikalla, tosikertomusten ja satojen esineiden avulla. Näyttely antaa hienon kuvan 1600-luvun arkipäivästä.

Lounas nautitaan omin päin. Suosittelemme esim. Kaupunginmuseon ravintolaa tai Kruunutalon (Kronhuset) kahviota.

Iltapävällä jakaudumme pienempiin ryhmiin, voimme mennä kävellen tai raitiovaunulla Röhsskan museoon, Göteborgin taidemuseoon tai Maailmankulttuurimuseoon (Världskulturmuseet), ihailla Puutarhayhdistystä (Trädgårdsföreningen), tustua Angeredin monikulttuuriseen kaupunginosaan tai shoppailla.

Göteborgin Taidemuseo esittää taidetta 1400-luvun mestareista nykyaikaan, Fürstenbergin kokoelma on Skandinavian parhaimpia.

Klo 19.00 illallinen hotellissa First G Hotel

Päivä 3, lauantai 23. toukokuuta

Göteborg – matka takaisin Suomeen

Riippuen Finnairin lennoista mahd. aikaa ostoksille.

Kuljetus hotellista Landvetterin lentokentälle.

Hinta henkilöä kohden euroissa

15 pax           20 pax           25 pax           30 pax

Kahden hengen huone        390                360                340                      330

Lisä yhden hengen  ”          150                150                150                      150

Hintaan sisältyy:

2 yötä First Hotel G Hotel, Göteborg, aamiainen sisältyy hintaan

Päivä 1: linja-auto ja opas 5 t. Landvetter – kiertoajelu Göteborgissa, lounas Hagan Cevefassa

Päivä 2: 24-tunnin Göteborgin liikenteen matkalippu, museokortti Göteborgin kaupunginmuseoihin (voimassa vuoden), opas Kaupunginmuseossa, illallinen hotellissa.

Päivä 3 kuljetus hotellista Landvetteriin.

Ei sisälly:

Kevyt illallinen ensimmäisenä päivänä

Lentomatkat

Ilmoittaudu Kalevalaisten Naisten Liittoon 15.2. mennessä:
leena.asp-rinne@kalevalaistennaistenliitto.fi tai puh. 050 4122 021

Lisätiedot ja kysymykset:

Götanmaan Kalevalaisten puheenjohtaja Heli Henriksson-Vasara
sähköposti: heliv(at)comhem.se ja puh. +46 762 626 970 (suomi ja ruotsi)

Vastuullinen matkanjärjestäjä: InterVisit Scandinavia AB
Phone number: +46 703 787 208

ulla(at)intervisitscandinavia.com (kysymykset ruotsiksi tai englanniksi. Ulla on Götanmaan Kalevalaisten jäsen)

Email: info@intervisitscandinavia.com