Juhlavuosi 2015: Ilon pitoa, ajan eloa!

01.03.15 – 31.12.15

Kanteletar 175, Kalevala 180 ja kalevalaiset naiset 80 vuotta

80 vuotta täyttävä Kalevalaisten Naisten Liitto juhlistaa suomalaista kulttuuria, kalevalamittaista runoutta ja rikasta kertomusperinnettämme organisoimalla Kantelettaren ja Kalevalan juhlavuoden tärkeimmät valtakunnalliset tapahtumat vuonna 2015.

Juhlavuoden suojelija on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Kalevala Korun kultaseppä Saija Saarela on suunnitellut juhlavuoden korun Välke-riipuksen.

Juhlavuoden yhteistyössä ovat mukana Helkanuorten liitto, Kalevalaseura-säätiö, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä ja Seurasaarisäätiö.

Juhlavuoden tunnusta klikkaamalla voit ladata sen omalle koneellesi.

Tulosta koko juhlavuoden kalenteri tästä linkistä.

• Ilmoita oma Kantelettaren ja Kalevalan juhlavuoden tapahtumasi Liiton toimistolle!
  • Kokoamme valtakunnallisen tapahtumakalenterin verkkoon.
  • Lisäksi paljon muuta.
  • Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Tehdään yhdessä iloinen juhlavuosi!

*****************************************************

Vanha Kalevala ilmestyi vuonna 1835 ja Kanteletar 1840. Kalevalaisten naisten toiminta alkoi vuonna 1935.