Kansallispukujen juhlatuuletus Seurasaaressa

08.08.15

Tule sinäkin juhlistamaan suomalaisen kansallispuvun 130-vuotista historiaa!

Kansallispukujen tuuletuspiknik Seurasaaressa lauantaina 8.8.2015 klo 12–15.00.

Keisariparin vierailusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 130 vuotta. Sen muistoksi järjestetään Seurasaaressa valtakunnallinen tuuletuspiknik, johon toivotaan osallistuvan laajasti eri-ikäistä yleisöä juhlapuvuissaan.

Tuuletuspaikkana on vehreä nurmikenttä Antin aukiolla, jossa on myös ulkolava. Kalevalaisen juhlavuoden kunniaksi paikalle saapuu SampoFolkJam-ohjaaja ja tapahtumaan osallistuu hyvän kahvin lähettiläänä kesäkuussa nimitettävä Paula-tyttö. Antin salissa voi katsoa Suomen kansallispukukeskuksen tuottamaa kuvaesitystä suomalaisista kansallispuvuista.

Amerikkalaisten ja suomalaisten arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelema ja rakennuttama Kalevalakehto-installaatio saaren eteläkärjessä on poikkeuksellisesti avoinna koko päivän. Kalevalakehtoon asetetaan näytteille Ulkomuseon perustajan, Axel Olai Heikelin, kokoamien mallien mukaisesti kirjottuja vohvelitöitä.

Piknikille osallistuvia pyydetään saapumaan klo 11.30 Seurasaaren sillalle (mantereen puoleinen pääty), jossa kootaan koko puusillan pituinen kansallispukuisten tuulettajien kunniakuja. Sillalta matka jatkuu kulkueessa kohti tuuletuspaikkaa.

Kansallispukuisilla tuulettajilla on tuuletuspäivänä ilmainen sisäänpääsy Ulkomuseon taloihin. Tapahtumalle on luotu myös Facebook-sivu.


Tule sinäkin juhlistamaan suomalaisen kansallispuvun 130-vuotista historiaa!