Naiskuva meillä ja muualla - seminaari Suomen kansallismuseossa Helsingissä 15.10.2016

15.10.16

Sukukansapäivien seminaarissa keskustellaan naisen asemasta meillä ja muualla, työssä ja kotona. Suomalaisten ja suomalais-ugrilaisten kansallispukujen näytös.

Naiskuva meillä ja muualla

Sukukansapäivien seminaarissa keskustellaan naisen asemasta meillä ja muualla, työssä ja kotona. Millaiset roolimallit on sukukansojemme naisilla, entä maahanmuuttajanaisilla? Millaista on työskennellä naisena miesvaltaisella alalla? Hakeutuvatko naiset johtaviin asemiin? Miten onnistuu työn ja perheen yhdistäminen? Miten kasvatamme tyttöjä työelämään? Mitä maailman naiset tarvitsevat eniten?

Ohjelma klo 13-16

• klo 13 Avaus. Dosentti Ildikó Lehtinen, Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja
  • Larin Paraske -palkinnon julkistus
  • klo 13.15 Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki
  • klo 13.35 Kansanedustaja Satu Hassi
  • klo 14 Paneeli naisen asemasta, tiestä eri asemiin ja ”huipulle”.
    Moderaattorina kirjailija Katja Kettu.

Kansanedustaja Satu Hassi, kirjailija Nura Farah, folkloristi Kati Kallio, apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki, HYY:n sukukansavaliokunnan puheenjohtaja, jatko-opiskelija Mari Saraheimo, opiskelija Emma Koistinen ja udmurttilainen jatko-opiskelija Valerija Fedorova.

Suomalaisia ja suomalais-ugrilaisia kansallispukuja, juontajina Ildikó Lehtinen ja Inga Pihlhjerta.
Pistos. Museoidun muodin käyttöohjeita.

• Suomalais-senegalilainen Senfi-duo, Outi Sané ja Ismaila Sané, kantele ja lyömäsoittimet

Vapaa pääsy!
    Lämpimästi tervetuloa!

Seminaari kuuluu Sukukansapäivän ohjelmistoon. Järjestäjät: Kalevalaisten Naisten Liitto, M. A. Castrenin seura, Helsingin työväenopisto, Kansallispukukeskus, Pistos. Karjalainen Nuorisoliitto

Seminaaria ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opintokeskus Sivis.

Tästä linkistä seminaariohjelma pdf-muodossa.

Opastettu Renessanssi -näyttely klo 12.15 11€/hlö. (ilmoittaudu Leenalle, leena.asp-rinne@kalevalaistennaistenliitto.fi)

Kansallismuseo on auki klo 18 asti.