Puheenjohtaja Ildikó Lehtinen vierailee Kuopiossa 19.5.2016 klo 17-19

19.05.16

Samaa sukua -teeman esitelmäsarja

Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja kansatieteilijä. Ildikó Lehtinen vierailee Kuopiossa luennoimassa Liiton vuoden teemasta "Samaa sukua" . Unkarilaissyntyinen Ildikó Lehtinen on tutkinut suomalaisia ja suomalais-ugrilaisia pukuja ja koruja kansatieteen näkökulmasta ja julkaissut useita teoksia.

Dosentti Ildikó Lehtinen on siirtynyt eläkkeelle vonna 2014 Museovirastosta, jossa hän työskenteli Suomen kansallismuseossa ja Kulttuurien museossa intendenttinä ja tutkijana. Kokoelmien hoitamisen lisäksi hän on järjestänyt useita mittavia näyttelyitä sukukansojen elämästä museotiloihin ja lisäksi myös verkkoon. Hän on tehnyt kansatieteellistä tutkimustyötä Venäjän suomalais-ugrilaisilla kielialueilla vuodesta 1981 lähtien. Kenttätyömatkat ovat suuntautuneet hantien, marien, mordvalaisten ja udmurttien pariin."Naiset pitävät käsissään elämän lankoja", kertoo Ildikó Lehtinen.

Paikka: Kuopion Rouvasväen yhdistyksen Kristallisali, Piispankatu 8
Yhteyshenkilö: Liisa Kiianlinna
Kuopion Kalevalaiset ry:n pj.
p.044 599 0393, liisa.kiianlinna@gmail.com

Esitelmätilaisuuteen on vapaa pääsy.