Sukukansapäivien Etnoklubi pe 7.10. klo 17 ravintola Villi Wäinö, Helsinki

07.10.16

Udmurtialainen vieraamme Valerija Fedorova esiintyy ohjelman alussa.

Päivän ohjelmaan johdattelee udmurttilainen Valeriia Fedorova (Loptem Gon), laulu, kantele.

SUKUKANSAPÄIVÄN ETNOKLUBI
perjantai 7.10.2016
Suomalainen olutravintola Villi Wäinö
Kalevankatu 4, Helsinki

klo 17-18
Uutta unkarilaista kirjallisuutta
Esittelyssä syksyn uudet suomennokset, Péter Gárdos: 117 kirjettä (Hajnali láz, Siltala 2016) ja László Márton: Pääkadun varjot (Árnyas főutca, Aporia 2016). Unkarin kielen ja kirjallisuuden opiskelija Anna Kokko haastattelee kirjojen suomentajaa Juhani Huotaria. Näytteitä esittävät Kallion lukion opiskelijat Jimi Holmberg ja Tuulia Poutiainen.

klo 18-20
Väliharf-duo (Viro) - Marko Matvei (kitara) ja Anto Siimson (haitari)
Väliharf on Haapsalussa vuonna 2002 perustettu duo. Komeita virolaisia miehiä, kaksiäänistä laulua, kitaraa, hanuria, lauluja elokuvista, teatterista, toisen maailmansodan ajalta, kansanmusiikkia ja tanssimusiikkia. Väliharf on kokonainen orkesteri!

klo 20-21
FairTrad. ja Heikki Saure
FairTrad.-yhtyeen musiikki on sekoitus progressiivista hypnofolkpoppia ja improvisoitua äänillä fiilistelyä. Erikoiset soittimet, kuten ukulelebasso ja saha sekä puupuhaltimet luovat yhtyeelle ominaisen iloisen tarttuvan tunnelman. Yhtyeessä soittavat Saku Knuuttila, Matleena Käppi, Set Häkkinen ja Valtteri Tuukkanen.

Heikki Saure on lahtelainen kirjailija ja monitaiteilija. Dadaistinen yhteisesitys FairTrad.-yhtyeen kanssa kumpuaa Kirjoituksia maasta -materiaalista. Kirjoituksia maasta perustuu maassa lojuneisiin paperinpalasiin ja muihin esineisiin, joissa on käsinkirjoitettua tekstiä, numeroita tai kuvioita.

Vapaa pääsy.

Järjestäjät: Tuglas-seura, Suomi-Unkari Seura, M. A. Castrénin seura

FB: Sukukansapäivät 2016