Sukukansapäivien tapahtumakalenteri valmistunut!

07.10.16 – 03.11.16

Tapahtumat alkaen 7.10.

Kalenteria on mahdollisuuksien mukaan jaossa tapahtumien yhteydessä.

HELSINKI

PERJANTAI 7.10.

klo 17.00–22.00 Sukukansapäivien Etnoklubi

Ravintola Villi Wäinö, Kalevankatu 4

Esittelyssä syksyn uudet kirjasuomennokset, Péter Gárdos: 117 kirjettä ja László Márton: Pääkadun varjot Ohjelmaa tarjoavat virolainen Väliharf-duo ja suomalainen FairTrad.-yhtye & Heikki Saure

LAUANTAI 15.10.

klo 13.00–16.00 Naiskuva meillä ja muualla

Suomen kansallismuseo, Mannerheimintie 34

Alustukset ja paneelikeskustelu: Nura Farah, Satu Hassi, Kati Kallio, Katja Kettu, Emma Koistinen, Mari Saraheimo, Anni Sinnemäki ja Valerija Fedorova

Suomalaisten ja suomalais-ugrilaisten kansallispukujen näytös

TIISTAI 18.10.

klo 19.00 Ivo Linna ja Koit Toome

Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23

Ruskaisena syysiltana tapaavat samalla esiintymislavalla mestareiden mestari Ivo Linna ja tämän hetken menestynein esiintyjä Koit Toome. Laulajia säestää kitaralla Jorma Puusaag.

Liput 28 €

PERJANTAI 21.10.

klo 18.15 Suomalais-Ugrilaisen Seuran esitelmä

Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6

Professori Eberhard Winkler: 1800-luvun kenttätutkimusta: Sjögren

LAUANTAI 22.10.

klo 10.00–14.00 Tanssibrunssi

Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13b

Tanssibrunssilla voi maistella karjalaisia tansseja ja perinteisiä piirakoita, klezmeriä ja täytettyjä bageleita, Bollywood-tanssia ja raikasta raitaa, vatsatanssia ja meze-ruokia sekä lopuksi reggaetonia ja Karibian hedelmäisiä jälkiruokaherkkuja.

Vapaa pääsy, seisova pöytä 20 €

KESKIVIIKKO 26.10.

klo 19.00 Virolainen musiikki soi: Katri Voorand Quartet

Musiikkitalon Ravintola-klubi,

Mannerheimintie 13 A

Liput 11,50/8,50 € (K18)

TORSTAI 3.11.

klo 12.00–17.00 Kekrinpäivän seminaari

Suomen kansallismuseon auditorio, Mannerheimintie 34

Myyttien henget, myyttien arjet Entisiä ja nykyisiä näkökulmia Tilaisuudessa julkistetaan mm. vuoden 2016 Kekrinpäivien tunnustuspalkinnot.

Seminaarissa esiintyvät Pekka Hakamies, Seppo Knuuttila, Joonas Ahola, Karina Lukin, Veikko Anttonen, Anna-Mari Immonen, Heidi Haapoja ja Ville Ropponen.

12.11.–3.12.

Unkarilaisen elokuvan sarja

Teatteri Unioni, Siltavuorenranta 18

Viiden unkarilaisen elokuvan sarjan väljänä teemana on vuoden 1956 kansannousu. Elokuvat varmistuvat myöhemmin.

Vapaa pääsy

Järjestäjät:

Helsingin kaupunginmuseo, Helsingin työväenopisto, Kalevalaisten Naisten Liitto, Kalevalaseura, Kalevan Martat, Kansallispukukeskus, Kulttuurien museo, M. A. Castrénin seura, Pistos. Taito Kymenlaakso, Suomalais–Ugrilainen Seura, Suomen Viro-yhdistysten liitto, Suomi–Unkari Seura, Tuglas-seura, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Viro-instituutti, Viron suurlähetystö