Tero Saarisen Kullervo Kansallisoopperassa

27.02.15

Ennen Kalevalan päivän päätapahtumaamme hyvä tilaisuus nähdä Tero Saarisen tulkinta Kullervosta. Sibeliuksen juhlavuoden ohjelmistoa.

Perjantai-iltana 27.2. klo 19

Tero Saarinen – Jean Sibelius

Kun jylhä kalevalainen tragedia ja nuori Jean Sibelius kohtasivat, syntyi suomalaisen musiikin ensimmäinen ajaton suurteos. Nyt Kullervo herää uuteen elämään, kun Tero Saarinen tarttuu ristiriitojen repimän miehen kohtaloon.

Kalevalan ajattomassa kertomuksessa Kullervo viettelee sisarensa, surmaa vihamiehensä ja kääntää lopuksi miekan itseään vastaan.

Miksi miehen elämässä kaikki lähtee väärään suuntaan? Kokonaisvaltaisesta visualisoinnistaan tunnetun koreografi-ohjaajan käsissä orkesterin, kuoron, solistien ja Saarisen vaikuttavaa liikekieltä tulkitsevien tanssijoiden kohtaamisesta syntyy ainutkertainen kokemus. Näyttämöllä on järisyttävää voimaa, sillä Oopperan kuoron miehiä täydentävät Helsingin Filharmonisen kuoron miehet. Kantaesitysteoksen puku-, valo- ja lavastussuunnittelusta vastaavat Saarisen pitkäaikaiset luottokumppanit Mikki Kunttu ja Erika Turunen.

Kysy lippuja suoraan Kansallisoopperan lipunmyynnistä.

Lue Tero Saarisen haastattelu Pirrasta 3+4/2014