Tervetuloa Kansantanssin Riemuvuoden parhaisiin pitoihin 8.-12.6.2016!

08.06.16 – 12.06.16

Kansantanssin Riemuvuotta 2016 juhliva kansainvälinen kansantanssiin ja -musiikkiin suurtapahtuma Pispalan Sottiisi on Tampereen kadut ja torit värittävä vauhdikas kesäfestivaali.

Festivaaliin osallistuu 1500 kotimaista ja 150 ulkomaista kansantanssin ja -musiikin harrastajaa. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on Pohjois-Euroopan merkittävin, kansainvälinen kansantanssifestivaali, joka järjestetään parillisina vuosina kesäkuun alussa Tampereella.

Kansainväliset kansantanssi- ja musiikkiryhmät ovat Pispalan Sottiisin jo traditioksi muodostunut tavaramerkki, joiden esityksistä yleisö saa nauttia pitkin festivaaliviikkoa muun muassa Laikun lavalla ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Upeiden tanssien ja kansanmusiikin lisäksi silmäniloa tuovat ryhmien värikkäät esiintymisasut ja upeat kansallispuvut.

Virosta saapuu yksi maan vanhimmista kansantanssiryhmistä Sõprus. Sõpruksen suureen tanssiperheeseen kuuluu tällä hetkellä kahdeksan eri tanssiryhmää. Venäjältä saadaan vieraaksi kansanperinteen asiantuntijan, balettimestari Viola Malmin 1987 perustama tanssiteatteriryhmä Gornitsa, joka esittää karjalaisten, vepsäläisten, suomalaisten, inkeriläisten ja venäläisten perinteisiä tansseja. Unkarilainen Alba Regia Dance Ensemble puolestaan tuo tullessaan kirjavaa kansanperinnettä eri puolilta maata sekä unkarilaisten asuttamilta alueilta Slovakiasta ja Romaniasta. Vilnan yliopistosta saapuu kansantanssi ja -musiikkiryhmä Jaunimélis, jonka tanssit ja musiikki sisältävät tunnelmia eri aikakausilta ja eri puolilta Liettuaa. Viides kansainvälinen vieras on lasten tanssiryhmä Cifroško, joka perustettiin 2003 aluksi tarjoamaan lapsille mahdollisuuksia tutustua oman maansa kulttuuriperintöön, mutta on nykyisin tärkeä osa slovakialaisen Vranov nad Toploun kaupungin elämää.

Pispalan Sottiisi on osa Suomen Nuorisoseurojen toimintaa ollen sen suurin säännöllisesti järjestettävä tapahtuma. Tapahtumatoimisto toimii myös Nuorisoseurojen tapahtumien- ja tanssin osaamiskeskuksena. Pispalan Sottiisi tapahtuman suurin tukija on Tampereen Kaupunki.

http://www.tanssinriemu.fi/