25.04.17

Inkeriläisistä

Inkeriläisiä asuu Suomessa, Virossa ja Leningradin alueella Venäjällä. Runonkerääjät, Elias Lönnrot, D.E. D. Europaeus, Jaakko Länkelä, Vihtori Alava, Emil Nestor Setälä, Lauri Simonsuuri ja Väinö Salminen sekä muut saivat runsaasti runoja talletettua Suomen Kansan Vanhoihin runoihin. Laulajista tunnetuin on Larin Paraske, jonka ehtymätön laulutaito hämmästytti kerääjiä.

21.04.17

Runolaulupäivä - Suomi 100 ohjelmaa

Suomessa ja Vienan Karjalassa järjestetään runolaulupäivä kaikissa niissä kunnissa, joista Elias Lönnrot on saanut runoaineistoa Kalevalaan. Päivä sisältää runolaulukonsertteja ja työpajoja koululaisille ja yleisölle ja avaa näin ovia suomalaisen kulttuurin juuriin. Päivästä tehdään myös radio- ja tv-ohjelmia.

18.04.17

Muinaispuvusta marimekkoon – miltä ihmiset ympärilläni näyttivät sodan jälkeen

Anneli Koivu, Teuvan Kalevalaisten Naisten puheenjohtaja muistelee teemavuotemme mukaisesti menneiden vuosien pukeutumista.

18.04.17

Kalevala-värityskirjoja Väinämöisen päiväkotiin

Kalevalaisten Naisten Liitto lahjoitti Kalevala-värityskirjojaan Rovaniemen Kalevalaisille Naisille. Rovaniemen yhdistys antoi kirjat edelleen hyötykäyttöön päiväkoti Väinämöiseen. Lapset kertoivat Kalevalan tarinoista uusia versioita värityskirjan innoittamana: kalevalainen perinne siis elää edelleen hienolla tavalla.

11.04.17

Soja Murto – Vuoden käsityöläinen 2017

Soja Murto valittiin vuoden käsityöläiseksi. Kalevalaisten Naisten Liitto onnittelee lämpimästi taitavaa kansallispukuvalmistajaa!

10.04.17

Elias Lönnrotin kirjeenvaihto julkaistiin verkossa

Avoin verkkojulkaisu Lönnrotin kirjeenvaihdosta avaa näkymän 1800-luvun keskeisten vaikuttajien työhön, ajatteluun ja verkostoihin.

20.03.17

Ulkonäköpaineita

Kalevalaiset naiset pukeutuvat hyvin. Klassisen mustan kanssa Kalevala Korun käädyt, ketjut, soljet ja riipukset muodostavat eheän ja näyttävän kokonaisuuden. Tuntuu siltä, että Elsa Heporaudan ennuste on toteutunut, ja esihistorialliset korut ovat elpyneet ja tulleet osaksi naisten jokapäiväistä ja varsinkin juhlapäivien pukeutumista.

09.03.17

Suomalais-ugrilaisia naisia Kalevalaisten Naisten Liiton vieraina

Huoli kielestä osana elävää kulttuuriperintöä on yhteinen.

27.02.17

Kalevalaiset naiset - myyteistä nykypäivään

Kalevalaisten naisten tarina alkoi Kalevalan päivänä vuonna 1935. Haluatko kuulla koko tarinan?

17.02.17

Kalevala -kulttuurikilpailu Puumalassa - Elävää perintöä

Puumalan Kalevalaiset Naiset ovat lisänneet Kalevala -kulttuurikilpailun hyväksi esimerkiksi, miten perinnettä vaalitaan Elävä perintö -sivustolle.