Kalevalaiset naiset Linnan juhlissa

Kalevalaisten Naisten Liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen ja kultaseppä Saija Saarela edustivat itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Kalevalan, Kantelettaren ja kalevalaisten naisten juhlavuosi sai komean päätöksen presidentinlinnassa, josta kaikki alkoi 80 vuotta sitten. Ensimmäiset Kalevala Korut esiteltiin presidentin rouva Kaisa Kallion teekutsuilla.

- Edustimme ilolla ja ylpeydellä kalevalaisten naisten aatetta, kertoi toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen. Itsenäisessä, tasa-arvoisessa maassa unelmien toteutuminen on mahdollista meille jokaiselle.

- Linnassa oli juuri niin mukava ja mutkaton tunnelma kuin aina on kerrottu. Oli myös suurenmoisen nautittavaa olla keskellä – ja osana – sitä kaikkea juhlapukuloistoa ja säihkettä. Harmaan talvitaivaan alla vaeltava kansa osaa tilaisuuden tullen myös välkehtiä! iloitsi kultaseppä Saija Saarela.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on juhlavuoden 2015 suojelija. Hänelle luovutettiin juhlakoru Välke tammikuussa presidentinlinnassa. Kalevalaiset naiset tuottivat Kanteletar-ohjelmaa Turun kirjamessuille rouva Haukion kutsumana.

Kaisa Kalliolla on taulussa yllään Kalevala Korun karjalainen nauhapunos -koru. Sama aihe toistuu Mikkelin seudun muinaispuvun korustossa Sirpa Huttusen yllä. Vasemmalla kultaseppä Saija Saarela suunnittelemassaan uniikissa Välke-korussa. Kuva Ilkka Mattila.

Kuva Savon Sanomat / Aake Roininen

Mikkelin seudun muinaispuku pääsi mukaan Helsingin Sanomien Kolttukoneeseen
Puku löytyy oranssinvärisistä puvuista.

Kalevala Korun sivuilla lisää Linnan juhlissa bongatuista kalevalakoruista:  #korukeskiviikko

Lisää linkkejä, joissa on Saija Saarela tai Sirpa Huttunen

Me Naiset

Iltalehti

Anna

Yle/uutiset

Yle/ Areena Yle 1 -aamutelevisiossa ma 7.12. taideopiskelijoitten Top 10 -listalla Sirpa Huttunen ja Saija Saarela

Sirpa Huttunen presidenttiparin kättelyssä katsotavissa uudelleen tästä linkistä: Yle/Areena

Lehdistöosumat:

Savon Sanomat /7.12.2015 / Savon Sanomien kuvagalleriaa voi selata netissä. Kuva nro 5

Seura-lehti nro 50/ 10.12.2015

ti 8. joulukuuta 2015 12.31.00