KALEVALA x MARIMEKKO

Kalevala Korulta ja Marimekolta on tulossa yhteistyömallisto 60-vuotiaan Unikko-kuvion kunniaksi. Ikonisen Unikko-kuosin on suunnitellut Maija Isola vuonna 1964. Unikko on tunnettu ilon ja luovuuden symbolina ja se saakin häikäisevän ilmestymismuodon Kalevala Korun koruseppien taidokkaissa hyppysissä. Yhdessä tehty korumallisto on saatavilla vain rajoitetun ajan. Mallisto tulee myyntiin syksyllä 2024.

Unikko-korut tullaan valmistamaan kotimaamme pääkaupungissa Helsingissä Kalevala Korun tehtaalla. Korujen materiaalina käytetään sataprosenttisesti kierrätettyä hopeaa.

Mallistoa voi ostaa syksyllä 2024 Kalevala Korun ja Marimekon myymälöistä, verkkokaupoista ja jälleenmyyjiltä valikoiduilla markkinoilla. Malliston tuotteet yksityiskohtineen tullaan esittelemään myöhemmin.

Kalevala Korun sivuilla Kalevala Korun luova johtaja Aino Ahlnäs sanoo:

”Kalevala Koru ja Marimekko toimivat molemmat rohkeina suunnannäyttäjinä omilla aloillaan. Siinä missä Marimekko uudistaa kuviosuunnittelua, murtaa Kalevala puolestaan korumuotoilun konventioita veistoksellisilla ja vahvoja tarinoita ilmentävillä designeillaan. Uuden yhteistyömalliston kautta katsomme tulevaisuuteen ja juhlistamme muotoilua ja kädentaitoja”.

Marimekon vaatteiden, laukkujen ja asusteiden suunnittelujohtaja Emmakaisa Kirves kertoo:

”Ajaton design yhdistää Marimekkoa ja Kalevala Korua, ja olemme todella innoissamme voidessamme lanseerata yhdessä ikonista Unikko-kuviota juhlistavan korumalliston. Ilon ja luovuuden symbolina tunnettu Unikko saa upean ilmentymän Kalevala Korun taitavien koruseppien käsissä. Tuomalla kaksi rakastettua kotimaista designyritystä yhteen voimme luoda asiakkaillemme jotain todella erityistä, jopa yllättävää”.

Jos ja kun ihastuit jo kahden vahvan suomalaisen designbrändin yhteen sulautuvuudesta Unikko-korumalliston merkeissä, niin ota seurantaan somessa ja uutiskirjein Kalevala Koru ja Marimekko. Pääset olemaan ensimmäisten joukossa kuulemassa uutiset tulevan klassikko korusarjan tiimoilta.

Kalevala Korun omistajana Kalevalaisten Naisten Liitto odottaa innolla uusien Unikko-korutuulien puhallusta syksyllä 2024.

Lue lisää Kalevala Korun sivuilta.