Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kudelma-käsityöseminaari Heinolassa la 13.11.2021

13.11.2021

KUDELMA- SEMINAARI 13.11.2021

 

Heinolan Kalevalaiset Naiset järjestää yhdessä Heinolan Kaupungin Museon, Kudottu Elämä -hankkeen, Kalevalaisten Naisten Liiton ja Opintokeskus Siviksen kanssa kaikille avoimen käsityöseminaarin.

Seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä myös Kalevalaisten Naisten Liiton Youtube-kanavalla.

 

Kansatieteilijä Terhi Pietiläinen viimeistelee väitöskirjaa monipaikkaisesta karjalaisuudesta Viipurista lähtöisin olleiden suomalaisten kertojien muisteluaineistoissa

 

Kansatieteilijä Anna Rauhala on tutkinut käsityö- ja teollisuusperinnettä sekä luovutettua Karjalaa. Hänen väitöskirjansa Neulonnan Taito (2019) käsitteli neulontaan liittyneitä yksilö ja yhteiskuntatason merkityksiä 1800-luvun lopulta nykyaikaan.

 

Väitöskirjatutkija Jenni Suomela tutkii Helsingin yliopiston käsityötieteeseen tekeillä olevassa väitöskirjassaan runkokuituja (pellava, hamppu ja nokkonen), niiden tunnistusmenetelmiä sekä kulttuurihistoriaa suomalaisessa kontekstissa. Hän on laajasti kiinnostunut tekstiileistä aina kuitutasolta kulttuurisiin merkityksiin ja tutkinut niitä läpi aikakausien ja maantieteellisten sijaintien.

 

Piritta Mettovaara tekee karjalaisista kodeissa kangaspuilla sidonnan avulla
valmistetuista tekstiileistä taiteellista väitöstutkimusta, jossa tulkitsee aineistoa 2020-luvun
tekstiiltaiteen keinoin.

 

Uskontotieteilijä Henna Paasonen on perehtynyt keskiajan naismystikoihin, ortodoksiseen naiskulttuuriin ja käsitöihin liittyvään muistitietoon.

 

Kaisa Hako on vuodesta 2017 lähtien kehittänyt tarinallisen räsymattokudonnan metodia ja ohjannut työpajoja, joissa räsymattokudontaan yhdistyvät luovan kirjoittamisen ja elämänkaarikerronnan ainekset.

 

Teologi Riikka Myllys viimeistelee naisten käsitöiden tekemistä käsittelevää väitöskirjaansa. Käsitöiden tekemisen ja sukupuolen lisäksi hänen kiinnostuksen kohteinaan ovat vapaa-aika, arjen käytännöt, sukupolvien ketju ja eletty uskonto.

 

 

 

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
13.11.2021