Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Matka Tarton kulttuuripääkaupunkiin 13.-17.6.2024

kesäkuu 13 klo 08:00 - kesäkuu 17 klo 17:00

Oulun Kalevalaiset järjestävät linja-automatkan Saaga Travelin kanssa Euroopan kulttuuripääkaupunkiin 2024, Viron Tarttoon. Matkaan ovat tervetulleita kaikki kalevalaiset naiset sekä heidän ystävänsä. Yhteiseen kyytiin voit hypätä reitillä Oulu-Jyväskylä-Helsinki.

 

Matka toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 20 henkilöä. Matkan hinta halpenee, jos lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Matkalle voi osallistua enintään 40 henkilöä. Lähde siis mukavassa seurassa matkaan. Otetaan yhdessä selvää, mitä tarkoitetaan ”Tarton hengellä”.

 

Tarton nähtävyyksiin tutustutaan ohjelman mukaan sekä ohjatusti että omatoimisesti. Heti tultuamme opastettu kävelykierros kaupungissa auttaa orientoitumaan historiaa tihkuvaan kaupunkiin. Emajoen rannat, kasvitieteellinen puutarha, yliopiston rakennukset kuten päärakennus, tähtitorni tai Tuomiokirkon kunnostetut rauniot odottavat kävijäänsä. Pieteetillä kunnostetut kirkot ovat näkemisen arvoisia. Hotellimme sijainti aivan keskustassa helpottaa liikkumista.

 

Yhtenä tärkeimmistä kohteista meitä odottaa opastuskierros upeassa Viron Kansallismuseossa (ERM). Saamme virolaisella innovatiivisella tavalla perehtyä perinteeseen ja sukukansojen elämään. Tutustumispäivän iltana on mahdollisuus osallistua puolitoistatuntiseen Pariisin Filharmoonia kuoron esittämään konserttiin ”Unohdetut kansat”.

 

Lounastamme ja kahvittelemme virolaisissa mutkattomissa ruokapaikoissa. Yhtenä päivänä kokoonnumme yhteisesti ruokailemaan vaikuttavaan Ruutikellariin. Jos museokierrokset eivät kiinnosta, viehättävä kaupunkimiljöö tarjoaa silmänruokaa. Aikaa voi toki käyttää myös ostosten tekoon.

 

Paluumatkalla Tallinnaan pysähdymme vastikään kunnostetussa maatilamuseossa, jossa saamme lyhyen opastuksen ja ruokailemme. Paluumatkan varrelle osuu myös kynttilätehdas tehtaanmyymälöineen, jonka laadukkaisiin tuotteisiin ei hevin muualla törmää.

 

Katso tarkka matkaohjelma tästä linkistä

 

 

Matkan hinta

  • majoitus 2hh huoneessa 595 € per hlö (ryhmän minimi 30 henkilöä)
  • majoitus 2hh huoneessa 670 € per hlö (ryhmän minimi 20 henkilöä)

 

Hintaan sisältyy

Majoitus 2-hengen huoneessa (sis. aamiaisen), laivamatkat, päiväohjelman otsikossa mainitut ateriat, opastukset, Saaga Travelin kuljetukset Oulu – Helsinki – Tallinna – Tartto – Tallinna – Helsinki – Oulu.

 

Lisämaksut

Yhden hengen huone +170 €

 

Omakustannettavat

Itse valitut tutustumiskohteet Tartossa noin 10 euroa/kohde

Viron kansallismuseon liput ja opastus noin 15 euroa

Perjantai-illan konsertti, hinta 20–50 euroa. Varauksesta ja sen maksamisesta tulee tieto myöhemmin.

Virossa saa hyvän lounaan 7–15 eurolla ja illalla ravintolassa syö alkaen 15–20 eurolla

 

Ilmoittautuminen

 

Sitovat ilmoittautumiset 28.4.2024 mennessä Virpi Knuutiselle, virpi.m.knuutinen(at)gmail.com tai p. 040 7684566.

Kerro seuraavat tiedot:

  • Nimi ja yhteystiedot
  • Syntymäaika
  • Majoitutko 2 hengen huoneessa (huonekaverin nimi) vai 1 hengen huoneessa (lisämaksu 170 euroa). Mikäli ilmoittaudut matkalle yksin, varauduthan maksamaan 1hh-lisän. Huonekaverit pyritään järjestämään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Erityisruokavalio
  • Jäsenyhdistys (jos olet jäsen)
  • Mistä haluaisit tulla kyytiin? Bussi lähtee Oulusta ja ajaa Jyväskylän ja Lahden kautta Helsinkiin. Reitin varrelta voi tuilla kyytiin (esim. ABC Heinola). Ilmoita myös, jos et tule bussin kyytiin Suomessa ja tulet suoraan laivan lähtöpaikkaan, Länsiterminaali 2.
  • Haluatko osallistua perjantai-illan konserttiin?

 

Matka maksetaan Oulun Kalevalaisten tilille. Ohjeet maksamiseen lähetetään vasta sitten, kun matkan toteutuminen ja osallistujien määrä varmistuu.

 

Oulun Kalevalaisista Pia Pynttäri ja Virpi Knuutinen emännöivät/vastaavat matkan sujumisesta. Kirsti Sipponen Jyväskylän Kalevalaisista on lupautunut viron kielen taitajana ja Tarton tuntijana toimia oppaana.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä Saaga Travel Oy

Pidätämme oikeuden aikataulu- ja hinnanmuutoksiin kaikissa tilanteissa, joissa kulut tai tuotantohinnat nousevat olennaisesti, ja nousu johtuu ennalta arvaamattomista, Saaga Travel Oy:stä riippumattomista ja/tai muutoin sen toimivallan ulottumattomissa olevista syistä.

 

Artikkelin kuvat: @visitestonia

Tiedot

Alkaa:
kesäkuu 13 klo 08:00
Loppuu:
kesäkuu 17 klo 17:00