Sanoja ja muistiinpanojani Aalto-yliopiston professorin Pirjo Kääriäisen luennosta la 23.3.2019 Wetterin auditoriossa.

Taina Kangas, puheenjohtajamme toivotti osallistujat tervetulleiksi ja esitteli Aalto-yliopiston professorin, yhdistyksemme jäsenen Pirjo Kääriäisen sekä Ioncell-kankaan kutojan Päivi Kokko-Vuoren. Taina kertoi 24 osallistujille yhdistyksemme tulevasta tapahtumasta (27.4.), FT Tiina Piilolan luennosta Kalevalan naiset ja tiedon yöpuoli sekä Kääriäisen luennon jälkeen arvonnasta, jossa päävoittona on Kalevala koru.

Pirjo Kääriäinen kertoi äitinsä Toini Kääriäisen (Toini oli aktiivinen toimija Hämeenlinnan Seudun Kalevalaisten Naisten yhdistyksen alkuvaiheessa, sai toiminnastaan Osmansolki  -tunnustuksen.) liittäneen hänet aikanaan yhdistyksemme jäseneksi ja hän on siitä lähtien halunnut jatkaa jäsenyyttään. Pirjo on kotoisin Lammilta ja nykyisin kesä-hämeenlinnalainen. Hän tuli mielellään kertomaan yhdistyksemme kutsumana puupohjaisten tekstiilikuitujen tutkimuksesta Suomessa ja rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän vastaanoton juhlapuvun syntyvaiheista.

Pirjo Kääriäinen on valmistunut tekstiilisuunnittelijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyisin Aalto-yliopisto) ja tehnyt pitkän uran mallistopäällikkönä Finlaysonilla. Vuonna 2016 hänet palkittiin vuoden tekstiilitaiteilijana. Hän toimii nykyisin professorina Aalto-yliopistossa, on toiminut jo yli 10 vuotta. Hän on mukana mm. tutkimushankkeessa, jossa kehitetään uutta puupohjaista Ioncell-kuitua.

Päivi Kokko-Vuori on opiskellut Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa ja täydentänyt opintojaan Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelmassa. Hän toimi pitkään tekstiiliosaston työpajamestarina Aalto-yliopistossa. Nykyisin hänellä on Hämeenlinnassa oma tekstiilialan yritys, jossa tekee tuotekehitysprojekteja. Päivi kutoi Ioncell-kuidusta kerätyllä langalla juhlapukukaan, josta valmistettiin rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän vastaanoton juhlapuku.

http://Lue lisää..Kun koivupöllistä tehtiin juhlapukua