Jyväskylän Kalevalaisilla Naisilla oma paikallinen emalikoru

 

Korut ovat aina olleet osa kalevalaisia naisia. Jyväskylän Kalevalaiset Naiset ovat luoneet oman paikallisen korun yhteistyössä emaliseppä, taiteilija Ulla Huttusen kanssa.  Korpilahtelainen Ulla Huttunen suunnitteli ja valmisti uniikin emalikorun Laukaan Saraakallion kalliomaalauksen pohjalta. Koru on nyt Jyväskylän Kalevalaisten Naisten nimikkokoru.

 

Ulla Huttusen tuotannosta lisää https://www.hoyrygalleria.fi

 

Laukaan Saraakallion kalliomaalausta on tutkinut, kuvannut ja paljon siitä kirjoittanut jyväskyläläinen Pekka Kivikäs. Hänen äitinsä kirjailija, taiteilija, teatterinjohtaja Terttu Pajunen-Kivikäs oli pitkäaikainen Jyväskylän Kalevalaisten Naisten puheenjohtaja. Näin Laukaan Saraakallion kalliomaalaus on lähellä Jyväskylän yhdistyksen tarinaa.

 

Seuraava haave jyväskyläläisillä on saada Kalevala Korun valmistamasta Jyväskylä-neulasta uusi painos. Tällä hetkellä Jyväskylä-neulaa ei ole Korun tuotannossa.

 

 

Emalikorua voi ostaa Jyväskylän Kalevalaisten Naisten tilaisuuksissa tai tilata puheenjohtaja Annamari Maukoselta. annamari.maukonen(at)live.com.
Korun hinta on 20 € / kpl.