Kansallispukuhiihto on Kalevalaisten Naisten Liiton tempaus, jonka tarkoitus on haastaa ihmiset hiihdon, kansallispuvun ja talvisen luonnon pariin, ja tuoda iloa korona-aikaan. Haluamme tuoda esiin luontoarvoja, kansallismaisemia, talven ainutlaatuisuutta ja perinteiden merkitystä tässä ajassa hauskalla ja innostavalla tavalla.

Kansallispukuhiihtoon voi osallistua missä päin maailmaa tahansa ja milloin vain pukemalla hiihtoasuksi kansallispuvun tai sen osan ja jakamalla hiihtokuviaan somessa aihetunnisteilla #kansallispukuhiihto #kalevalaisetnaiset.

Tämän talven kansallispukuhiihtokausi avattiin hyvän lumitilanteen vuoksi jo ennen joulua Vähänkyrön jokivarren kansallismaisemassa. Mukana tapahtumassa oli Pohjanmaan alueen kalevalaisia naisia ja itse Juha Mieto.

Miten kansallispukuhiihtoon voi osallistua? Tutustu tästä linkistä tarkemmin.