Kalevalaisten Naisten Liiton omistaman Kalevala Korun tarina sai alkunsa vuonna 1935 kirjailija Elsa Heporaudan kokoaman naisjoukon unelmasta edistää suomalaista kulttuuria. Kalevala-eepoksen 100-vuotisjuhla innosti kirjailija Elsa Heporautaa pohtimaan, miten kalevalaisen kulttuurin arvo parhaiten tunnustettaisiin. Vuonna 1937 hän perusti vaikuttajanaisten yhdistyksen, jonka tehtävänä oli kerätä varoja suomalaisen naisen muistomerkkiä varten.

Rahaa päätettiin kerätä myymällä jäljennöksiä Kansallismuseossa olevista muinaiskoruista. Museosta valittiin 40 mallia, joihin taiteilija Germund Paaer teki piirustukset. Ensimmäiset korut esiteltiin presidentin rouva Kaisa Kallion teekutsuilla 8.12.1937. Kalevala Koru oli syntynyt ja vaikuttajanaisten yhteisöstä muodostui yrityksen omistava Kalevalaisten Naisten Liitto ry.

Kalevala-korujen juuret ovat vahvasti suomalaisessa kulttuurissa ja kalevalaisessa mytologiassa. Kalevala Koru Oy on kalevalaisten naisten perustama ja omistama. Se on yksi suurimmista eurooppalaisista koruyrityksistä. Yritys tunnetaan vahvojen tarinoiden kertojana, yhteiskunnallisena vaikuttajana sekä suomalaisen muotoilun ja kädentaidon puolestapuhujana. Kaikki korut valmistetaan käsityönä Helsingissä ja koruilla on Avainlippu-merkki.  Kalevala-tuotemerkki on suomalaisten rakastama ja arvostama. Korut perustuvat aitoihin materiaaleihin ja korkealaatuiseen suomalaiseen kultasepäntyöhön. Laadukas muotoilu kestää sukupolvelta toiselle. Laaja valikoima koostuu kolmesta mallistosta: Kalevala Modern, Kalevala Originals ja Art by Kalevala.

Kalevala ei ole vain koru.
Se on yhteinen, ikuinen voima.
Voima, jota myös sinä kannat.

Lisätietoja Kalevala-koruista löydät yrityksen omilta verkkosivuilta tai allaolevista suoralinkeistä.

Kalevala Korun vanhojen korujen kuvasto
Kansallis- ja muinaispukukorut Kalevala Korusta