Olen Tytti Lehtovaara ja olen aloittanut Kalevalaisten Naisten Liiton uutena yhteisösuunnittelija. Tehtäviini kuuluu jäsenyhdistysten osallistaminen kalevalaisten naisten toiminnan kehittämiseen, jäsenhankinnan suunnittelu ja järjestöviestintä. Yhteisösuunnittelijan tehtävä on määräaikainen ja kestää vuoden 2023 loppuun.

Odotan innolla tulevaa vuotta Kalevalaisten Naisten Liiton sekä jäsenyhdistysten kanssa. Pyrin avoimuuteen ja vuoropuheluun yhteisösuunnittelijan tehtävässä. Uskon yhteisön voimaan, jonka saamme näkymään ja kuulumaan ulospäin mahdollisille uusille jäsenille.

Minuun voi olla yhteydessä esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Yhteisön ja verkoston keittäminen
  • Jäsenhankinta
  • Viestintä
  • Sosiaalinen media
  • Kotisivut
  • Tapahtumat
  • Perinteet, kulttuurit ja historia

Yhteystietoni löytyvät tästä klikkaamalla.

Sydämeni sykkii kulttuureille ja perinteille. Olen ammatiltani etnologi tai kansatieteilijä, jota opiskelin Jyväskylän yliopistossa Historian ja etnologioan laitoksella KUMUssa (Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa). Erityisiin kiinnostuksen kohteisiini kuuluu suomalaisten naisten arkinen pukeutumis- ja kulutuskulttuuri, jota tutkin tekeillä olevassa väitöskirjassani. Tosin väitöskirjani saa huilata hetken verran, kun toimin yhteisösuunnittelijan tehtävässä Kalevalaisten Naisten Liitossa.

Omaan kokemusta muun muassa järjestö- ja tiedeviestinnästä. Toimin aiemmin Suomen kansatieteilijöiden yhdistyksen Ethnoksen tiedotussihteerinä. Vuosia sitten työskentelin myös vaatetusalalla markkinoinnin ja myynninparissa, joten jotain oppeja ja taitoja on sieltäkin tarttunut mukaan.

Onko sattumaa vai ei, mutta Kalevalastakin löytyy Tuonelan virran lautturi tytti. Olen kuitenkin hieman hilpeämpi ihminen, kuin Kalevalassa kuolleita kuljettava naishenkilö.

Kuva: Tuomas Mikkonen, Hillside Visuals