Kansallispukuhiihto on kalevalaisten naisten tempaus, johon juuri sinut on kutsuttu! Tule kanssamme nauttimaan talvisesta luonnosta, hiihtämisestä ja perinteistä. Pue päälle kansallispuku tai sen osia ja liity seuraamme!

Ota kuvia someen aihetunnisteilla: #kalevalaisetnaiset #kansallispukuhiihto #eläväperintö #nationalcostumeskiing #kalevalaladies

Tämän talven kansallispukuhiihtokausi avataan Äänekoskella la 13.1.2024 Äänekosken Kalevalaiset Naiset ry:n toimesta. Paikallisyhdistykset järjestävät kansallispukuhiihtotapahtumia ympäri Suomea ja tapahtumat voi löytää yhdistysten verkko- ja Facebook-sivuilta sekä Kalevalaisten Naisten Liiton Facebook-sivuilta tapahtumalistauksesta.

Kalevalaisten naisten kansallispukuhiihtoja on vietetty vuodesta 2020 lähtien. Kansallispukuhiihto on kannanottomme perinteiden, vastuullisuuden ja suomalaisen luonnon puolesta:

  • Sukupolvelta toiselle siirtyvä kansallispuku on monikäyttöinen vaate juhlasta arkeen, jonka avulla voi kertoa omista juuristaan, identiteetistään ja kotiseudustaan. Kansallispuku on kestävä valinta, jota voi korjata ja uudistaa lähes loputtomasti.
  • Kansallispukuhiihto puhuu kestävän luontosuhteen ja Suomen pohjoisen luonnon puolesta. Talveen, luontoon ja lumen tajuun liittyvät perinteemme ovat ainutlaatuisia.
  • Elävä kulttuuriperintö tarkoittaa arjessa eläviä perinteitä ja tapoja. Kansallispukuhiihdossa yhdistyy suomalainen ainutlaatuinen talviurheiluperinne rikkaaseen käsityöperinteeseemme.
  • Kansallispukuhiihto on iloa yhdessä olemisesta, tekemisestä ja yhteisöllisyydestä.